Marja-Leena Karhunen

Nickname: Marja-Leena
Country: Finland - Role: Artist
FabrianoInAcquarello 2023 Artist

Olen suomalainen taiteilija, joka asuu Kouvolassa, Kaakkois-Suomessa.

Aquarelle-maalaus on suosikkitekniikkani, jota käytän usein kuvatessani kaunista luontoamme. Tyylini on enimmäkseen realistinen, mutta joskus teen myös abstrakteja maalauksia.

Pidän akvarellimaalauksesta sen haastavan tekniikan ja veden ja värien yhdistämien yllätysten vuoksi. On myös mukavaa, että et tarvitse paljon erilaisia materiaaleja ympärillesi voidaksesi maalata.

Saan paljon inspiraatiota vaeltaessani ulkona kantaen kameraani mukanani, joka tallentaa maalausesineitä muistini virkistämiseksi. Maalaan kuitenkin usein spontaanisti siitä, mitä näen mieleni silmässä.

Olen jossain määrin harrastanut taidetta koko ikäni. Vietin suurimman osan työelämästäni tekstiiliteollisuudessa, mutta nyt olen ollut eläkkeellä lähes kaksikymmentä vuotta. Olen käynyt muutaman lyhyen maalauskurssin, mutta enimmäkseen olen enemmän tai vähemmän itseoppinut.

Olen pitänyt parikymmentä yksityisnäyttelyä, ja viime vuosikymmeninä olen myös osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla.

Omat jäsenyydet :

Kuusankosken taideyhdistys

Iitin Taideyhdistys

Suomen Akvarellitaideyhdistys ry

<
Darkness is coming downA light winter dayShimmer of frost dayCopper coffeepot and onionsThe first morning 2022A white cat in the window 2018Latewinter´s birchforest


Social Links: